OTVOREN MEĐUNARODNI AERODROM “MORAVA”

U Lađevcima kod Kraljeva otvoren Međunarodni aerodrom "Morava". Aerodrom ima 37 zaposlenih, uglavnom iz Kraljeva i Čačka. Obučeni su u Nišu, ali im predstoji dodatna obuka kako bi dobili zvanične sertifikate. Dok ih ne dobiju, imaće ispomoć osoblja niškog aerodroma.

 

U Lađevcima kod Kraljeva otvoren je Međunarodni aerodrom “Morava”.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i mnogi drugi. 

“Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe gde god da žive. Prošlo je 630 godina od Boja na Kosovu, 30 godina od Gazimestana, 20 godina od NATO agresije. Danas mi ovde Vidovdan proslavljamo na Aerodromu Morava. Ovo je je mesto gde danas Srbija može da ide u nebo, na bilo koje mesto na svetu, do bilo kojih destinacija”, prisutnima je rekao predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao i da će država ovakav projekat pokušati da realizuje i na aerodromu Ponikve, kao i kod Bora.

Kako su ranije izjavili zvaničnici, rekonstrukcija aerodroma je koštala oko 8,5 miliona evra, a biće spreman za letove aviona tipa ATR i Boing 737. Pista je produžena za 65 metara, a celokupna površina piste asfaltirana, kao i rulne staze koje vode do platforme.

Aerodrom ima 37 zaposlenih, uglavnom iz Kraljeva i Čačka. Obučeni su u Nišu, ali im predstoji dodatna obuka kako bi dobili zvanične sertifikate. Dok ih ne dobiju, imaće ispomoć osoblja niškog aerodroma.

 

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: