Opština Ruma raspisala javni poziv za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola

Opština Ruma raspisala je javni poziv za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola sa teritorije opštine. Javni poziv je raspisan 22.08.2022. i trajaće do 23.09.2022.

Opština Ruma raspisala je javni poziv za subvencionisanje prevoza učenika srednjih škola sa teritorije opštine. Javni poziv je raspisan 22.08.2022. i trajaće do 23.09.2022.

Uslovi koje učenici srednjih škola treba da ispunjavaju

Pravo da konkurišu za subvencionisani javni prevoz imaju svi učenici srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine Ruma. Javni poziv se odnosi na međugradske, gradske i prigradske linije u školskoj 2022/2023. Učenici srednjih škola da bi ostvarili pravo na subvencionisani prevoz moraju kumulativno da ispunjavaju sledeće uslove :

* Da svakodnevno putuju do srednjoškolskih ustanova koje pohađaju
* Da pohađaju srednju školu čiji je osnivač Republika Srbija, AP Vojvodina ili lokalna samouprava
* Nisu ostvarili pravo na regresiranje troškova prevoza na neki drugi način

Koliki je procenat subvencionisanja prevoza?

Javni poziv se odnosi na međugradske, gradske i prigradske linije prevoza. U međugradskom saobraćaju mesečne karte subvencionisaće se na sledeći način. Učenicima srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine Ruma, a koji pohađaju srednju školu sa sedištem van teritorije opštine Ruma subvencionisaće im 15% od ukupne cene mesečne karte. Učenicima srednjih škola koji pored toga što imaju prebivalište na teritoriji opštine Ruma i koji pohađaju srednjoškolsku ustanovu van ove opštine, potiču iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak subvencionisaće se 50% od ukupne cene mesečne karte. Subvencionisanje 70% mesečne karte ostvaruju oni učenici, koji pored opštih uslova koje ispunjavaju, potiču iz porodica koje su korisnici prava na novčanu i socijalnu pomoć, kao i deca koja su u starateljskim ili hraniteljskim porodicama.
U gradskom i prigradskom prevozu pravo na subvencionisanje mesečne karte u iznosu od 70% imaju učenici srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine Ruma, koji pohađaju srednju školu sa sedištem na teritoriji opštine Ruma.

Dokumentacija koja je potrebna

Pored popunjenog zahteva za ostvarivanje prava na subvencionisani prevoz, učenici bi trebali da prilože određenu dokumentaciju:
* Potvrda srednje škole koju pohađaju u školskoj 2022/2023 kao redovni učenici
* Dokaz o mestu prebivališta učenika
* Dokaz o mestu prebivališta roditelja, zakonskog staratelja ili hranitelja
* Kopiju rešenja Centra za socijalni rad o ostvarenom pravu na novčanu i socijalnu pomoć-ukoliko su iz porodice koja je korisnik prava na novčanu i socijalnu pomoć
* Kopiju rešenja o ostvarenom pravu na dečiji dodatak-ukoliko su iz porodice koja je korisnik prava na dečiji dodatak
* Izvode iz matične knjige rođenih za svu decu rođenu u porodici-ukoliko su u pitanju porodice sa troje ili više dece
* Rešenje o hraniteljstvu ili starateljstvu-ukoliko žive u hraniteljskoj porodici ili pod starateljstvom

Nadležna služba Opštinske uprave opštine Ruma zadržava pravo provere dostavljenih podataka.

Rok za podnošenje zahteva je do 23.09.2022. Zahteve možete preuzeti sa zvaničnog portala Opštine Ruma ili na Odeljenju za društvene delatnosti Opštinske uprave Ruma, ulica Glavna broj 107. Svi zahtevi se predaju na pisarnici, ulica Orlovićeva broj 5. Po završetku Javnog poziva Odeljenje za društvene delatnosti Opštinske uprave Ruma donosi rešenje, na koje su moguće žalbe Opštinskom veću opštine Ruma.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: