Novi generalni direktor kompanije MK Group – Mihailo Janković

Novi generalni direktor kompanije MK Group – Mihailo Janković

Mihailo Janković je novi generalni direktor MK Group, jedne od najvećih kompanija u regionu koja uspešno posluje duže od 35 godina. Novu funkciju Janković preuzima početkom naredne godine. On će, sa potpredsednikom MK Group Aleksandrom Kostićem i top menadžmentom, raditi na definisanju i sprovođenju korporativne strategije i investicione politike.

Mihailo Janković je svoje bogato lidersko i menadžersko iskustvo sticao radom za vodeće multinacionalne kompanije, kao i kompanije u vlasništvu privatnih investicionih fondova i privatne regionalne kompanije - British American Tobacco, The Coca-Cola Company, Knjaz Miloš a.d. i Nectar Group. Tokom karijere bio je i član upravnih odbora profesionalnih poslovnih udruženja i neprofitnih organizacija u Srbiji. Srpska asocijacija menadžera 2019. godine proglasila ga je za „Menadžera godine“.

-Diversifikovanost poslovanja MK Group je najveća snaga ove grupacije i predstavlja profesionalni izazov na koji sam spreman da odgovorim. Lično sam veoma ponosan što dolazim u kompaniju koja je i u kriznoj 2020. godini pokazala da je izuzetno važan faktor u održavanju ekonomske stabilnosti celog tržišta – rekao je Janković.

MK Group, koja zapošljava 7 000 radnika u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, lider je u ključnim oblastima u kojima posluje – agraru, bankarstvu i turizmu. Napomenimo da je u toku ove godine kompanija investirala više od 30 miliona evra u agrar u rast proizvodnih kapaciteta, preciznu poljoprivredu, a planirane su i nove investicije u biogas. Kompanija je ove godine donirala preko milion evra, prvenstveno za pomoć zdravstvenom sistemu Republike Srbije u borbi protiv pandemije COVID-19. U narednoj godini kompanija nastavlja sa investicijama većim od 50 miliona evra, od čega će oko 30 miliona evra biti investirano u turistički sadržaj Kopaonika.

 

 


Izvor: InStore
Foto: MK Group