Najuspešnijima u ugostiteljstvu i turizmu Privredna komora Vojvodine dodelila priznanja Kapija uspeha

NULL

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas tradicionalno godišnje priznanje Kapija uspeha, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

Priznanje Kapija uspeha danas uručujemo onima koji su svojim radom, zalaganjem i istrajnošću unapredili turizam i ugostiteljstvo, za Vojvodinu dve izuzetno značajne i perspektivne oblasti. Zbog toga je važno da odamo priznanje onima koji su tome doprineli i da im na taj način damo dodatni podsticaj – rekao je Mirović čestitajući dobitnicima.

Kada je reč o rezultatima u oblasti turizma, predsednik je podsetio na to da je broj turista koji su posetili Vojvodinu sa nešto više od 400 000 u 2015. porastao u 2019. godini za gotovo 40 odsto, na preko 560 000. Dobri rezultati, kako je naveo, zabeleženi su i u januaru i februaru ove godine, kada je broj domaćih i stranih turista bio veći za gotovo 20 procenata, a broj noćenja za 15 odsto.

Taj pozitivan trend, nažalost, prekinut je zbog pandemije virusa kovid 19 i turizam je grana privrede koja je pretprela najveću štetu u proteklih nekoliko meseci. Stoga će Pokrajinska vlada i druge institucije u narednom periodu omogućiti sve vrste podsticaja kako bi zajedno istrajali u borbi da održimo trendove rasta turističke privrede. Mi duboko verujemo da je ovo samo privremeni zastoj u turizmu i da će tendencija intenzivnog razvoja turizma i ugostiteljstva, uz podršku Pokrajinske vlade, ubrzo biti nastavljena – rekao je Mirović.

Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam Privredne komore Vojvodine, rekla je da se priznanje Kapija uspeha dodeljuje tradicionalno 28 godina, u cilju promovisanja i podsticanja kvaliteta usluga u turizmu i ugostiteljstvu.

Ovo je prilika da pokažemo kakva je turistička ponuda Vojvodine i podstaknemo turiste da odmor provedu u pokrajini – rekla je Samardžić.

Vlasnik poslastičarnice Vremeplov Nemanja Kovačić zahvalio je u ime dobitnika priznanja Pokrajinskoj vladi i Privrednoj komori Vojvodine na tome što prepoznaju uloženi trud i rezultate.

Po prvi put ove godine, Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje Zlatno pero privrede za lični doprinos afirmaciji turizma u Vojvodini.

Dobitnici Kapije uspeha su:

Hotel Vila Breg Vršac – u kategoriji hotela za kongresni i poslovni turizam

Hotel Srbija Luks Stara Pazova – u kategoriji hotela za sportsko rekreativni i poslovni turizam

Restoran Project 72 Wine&Deli Novi Sad – u kategoriji restorana sa jedinstvenom gastronomskom ponudom

Vinarija Zvonko Bogdan i Salaš vinarije Zvonko Bogdan – u kategoriji vinarija i salaša koji značajno doprinose podizanju nivoa opšte turističke ponude Vojvodine

Vinarija Milanović Surduk – u kategoriji vinarija koje doprinose razvoju turističke destinacije

SRP Zasavica – za značajan doprinos razvoju omladinskog i đačkog turizma

Poslastičarnica Vremeplov Novi Sad – za značajan doprinos razvoju turističke destinacije i očuvanju tradicije

Dobitnici plakete su:

Garni hotel 11Tica DM Novi Sad – u kategoriji malih gradskih hotela

Restoran Diana Sremska Mitrovica – u kategoriji restorana

Turistička agencija Fantast Turist Novi Sad – u kategoriji organizatora putovanja za grupna i individualna putovanja u zemlji i inostranstvu i omladinski i đački turizam

Turistička agencija Planet Er d.o.o. Novi Sad

Seosko turističko domaćinstvo Kaštel Marijeta Šušara – za autentičnu turističku ponudu i doprinos razvoju ruralnog turizma u Vojvodini

-Destilerija Kalpak Vrbas – za autentičnu turističku ponudu

Restoran sa prenoćištem Bata Pežo Novi Sad – u kategoriji restorana sa prenoćištem

Ovogodišnje priznanje Zlatno pero privrede Privredna komore Vojvodine dodelila je Petru Samardžiji, novinaru, za životno delo i doprinos razvoju vinskog turizma.

Priznanje za značajan doprinos razvoju kulturnog turizma dodeljeno je dr Tijani Palkovljević Bugarski, upravnici Galerije Matice srpske.

 

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: