Nagradna igra “Uzmi račun i pobedi” i problem skeniranja računa

U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” predviđeno je 5 javnih izvlačenja. Nagradni fond obuhvata 10 stanova u Beogradu čija vrednost se procenjuje na oko 1.7 miliona evra. Pravo na izvlačenje imaju svi fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a oni računi koji budu registrovani nakon 12 časova ili ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

U nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” predviđeno je 5 javnih izvlačenja, uživo na Prvom programu RTS-a subotom od 18 časova, od 28. januara do 25. februara. Nagradni fond obuhvata 10 stanova u Beogradu čija vrednost se procenjuje na oko 1.7 miliona evra. Pravo na izvlačenje imaju svi fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a oni računi koji budu registrovani nakon 12 časova ili ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

Slanje računa putem mobilne aplikacije predstavlja i deo borbe protiv sive ekonomije. Poslednjih nekoliko dana građani su se zapitali šta se dešava sa računima koji ne mogu da se skeniraju jer račun nije prošao sistem Poreske uprave.

Svaki račun se sistemski šalje u Poresku upravu, računi imaju adekvatnu sadržinu koja je u skladu sa zakonom, ali uzrok neprolaska odnosno kašnjenja jeste taj što su računi na obradi u Poreskoj upravi, odnosno na skladištenju u privremenom statusu, a samo vreme prelaska na server Poreske uprave nije u realnom vremenu.

U Google Play i Apple prodavnicima je dostupna aplikacija za nagradnu igru. Računi koji imaju QR kod, bez obzira na vrednost, mogu da učestvuju u nagradnoj igri. Broj poslatih računa nije ograničen. Svi skenirani računi se evidentiraju u samoj aplikaciji, te nije potrebno čuvati fiskalne račune u papiru.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: