MUP os sutra traži na uvid potvrde zaposlenima za rad od 17 do 5

NULL

Ministarstvo privede obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja od 17 do 5 časova izdaju potvrdu.

Privredni subjekti su dužni da svakom zaposlenom radniku koji radne zadatke obavlja od 17 do 5 časova, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzeto od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu. Forma te potvrde može se preuzeti na sajtu Ministarstva privrede.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u vreme zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Počev od sutra, 28. marta, od 17 časova pripradnici MUP-a tražiće na uvid potvrdu izdatu od poslodavca.

Ova potvrda će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe. Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku, skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu Ministarstva privrede.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: