MIŠKOVIĆ NE ODUSTAJE OD INVESTIRANJA U HRVATSKO TRŽIŠTE

MIŠKOVIĆ NE ODUSTAJE OD INVESTIRANJA U HRVATSKO TRŽIŠTE

Predstavnici Delta Holding kompanije na konferenciji za regionalne novinare u Zaječaru izjavili su da ova kompanija nije odustala od ulaganja u hrvatsko tržište i da je više nego ikad zainteresovana za ulaganje u sektor hotelijerstva i agrara.

Vlasnik kompanije je više puta izjavio da planira da investira u izgradnju potpuno novog hotela ili akviziciju  luksuznog hotela Esplanade, ali i to da je za takav poslovni poduhvat potrebno da budu obe strane zainteresovane.

 Generalna direktorka "Delta Reale Estate" Zorana Burlić istakla je da je ovo kompanija koja ne poznaje granice i da su otvoreni za sve biznise. "Činjenica je da smo izrazili interes za neke od hotela, da smo zainteresovani za 'Esplanadu', ali mora da postoji zainteresovanost obe strane da bi do transakcije došlo. Ako ne uspe s 'Esplanadom', biće možda neki drugi hotel"-

Na pitanje hrvatskih novinara jesu li zainteresovani i za preuzimanje nekih od kompanija iz sistema Fortenova grupe, rekla je da interes postoji, ali da je trenutno ta kompanija u procesu restrukturiranja. Utvrdila je da je situacija komplikovana i dok se ne raščisti, ne može ništa konkretno reći.

Kompanija "Delta" već je prisutna na hrvatskom tržištu, s firmom koja trguje poljoprivrednim proizvodima. Direktor distribucije "Delta Agrara" Luka Popović izjavio je da je samo prošle godine "Delta" na hrvatskom tržištu otkupila oko 20 hiljada tona soje.

"Delta Holding", kako su naveli, na raspolaganju ima u idućem razdoblju 600 miliona evra za različite investicione projekte u biznis sa nekretninama, agrar i druge delatnosti.

Kompanija je u 2018. godini ostvarila prihod od 497 miliona evra, što je rast od devet odsto u odnosu na godinu ranije, od čega u agraru 236 miliona evra. Tokom godine otvorili su dva šoping mola, jedan u Banja Luci, a drugi u Varni u Bugarskoj.