edin djerlek regionalni razvoj

Ministri Edin Đerlek i Risto Penov održali konstruktivan sastanak posvećen regionalnom razvoju

Đerlek: Imamo isti cilj, a to je podizanje životnog standarda i unapređenje kvaliteta života naših građana

Skoplje, 13. novembar 2023. godine, ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek, sastao se sa ministrom za lokalnu samoupravu Severne Makedonije Ristom Penovim, u Skoplju. Sastanak je bio posvećen temama regionalne politike i regionalnog razvoja, razmeni dobrih praksi i jačanju saradnje između ove dve zemlje.Ministri Đerlek i Penov istakli su važnost zajedničkog rada na unapređenju regionalnog razvoja i jačanju lokalnih samouprava kako bi se obezbedila bolja budućnost za građane obe zemlje. Obojica su se složila da postoji veliki potencijal za saradnju i razmenu iskustava u oblasti razvoja infrastrukture, ekonomskog rasta, regionalnih inicijativa i jačanja lokalnih institucija.

- Razgovarali smo o razvojnim projektima i efikasnim merama koje daju rezultate u podizanju i okruga i regiona - istakao je Đerlek. On je dodao da je cilj oba ministarstva podizanje životnog standarda i unapređenje kvaliteta života građana obe države, naročito na lokalu.

 

Ministar Risto Penov izrazio je zadovoljstvo susretom i naglasio da je važno nastaviti razmenu znanja i iskustava kako bi se unapredili mehanizmi regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

- Rezultati ministra Đerleka su impozantni i zadovoljstvo nam je da razmenimo iskustva. Izneo sam i probleme sa kojima se mi suočavamo. Nadam se da će mu naša iskustva biti od koristi, a od dalje saradnje očekujem da bude vrlo plodonosna – zaključio je Penov. i kazao da se nada daljim susretima i konstruktivnim razgovorima sa ministrom Đerlekom.

Sastanak ministara Đerleka i Penova predstavlja korak napred u jačanju bilateralne saradnje i partnerstva između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije u oblasti regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Autor fotografija: Miloš Perić