Matijević kupio Mirotin grupu iz Vrbasa

NULL

Kupovinom većinskog paketa “Mitron grupe” iz Vrbasa Petar Matijević, vlasnik istoimene industrije mesa, proširio je svoje poslovno carstvo za još deset firmi, koliko je bilo pod okriljem ove kompanije, među kojima su i fabrika ulja “Banat” i poljoprivredno gazdinstvo “Sava Kovačević”.

U vlasništvu Matijevića od sada su i mlin “Mirotin Tisa” iz Savinog Sela, Ribarsko gazdinstvo “Ečka” iz Lukinog Sela, mlekara “Dana”, “Agrovojvodina komercservis” iz Novog Sada, kao i preduzeće “Agrimaks” iz Vrbasa. U njegovom vlasništvu su i kompanije “Mirotin energo”, “Mirotin vet”, “Mirotin invest” iz Vrbasa, ali i “Mirotin Crna Gora” iz Podgorice.

Matijević je svojih 33 000 hektara poljoprivrednog zemljišta uvećao za još 4 000, a u njegovom vlasništvu je, kako pišu srpski mediji, i oko 2 500 hektara u Hrvatskoj.

Njegov sin Zoran Matijević nije želeo, kako piše Blic, da otkrije za koliko je novca kupljena kompanija “Mitron grupe” iz Vrbasa, ali navodi da je to jedno od najznačajnijih ulaganja ove kompanije.

Otac uživa da se bavi velikim brojkama i strateškim planiranjem. Deo tog njegovog strateškog planiranja je davanje primata poljoprivredi, koja se pokazala kao naša najisplativija investicija, zbog čega smo i kupili “Mitron grupu”… Najvrednije od ove kupovine je poljoprivredni kombinat “Savo Kovačević” koji ima 4 000 hektara poljopriovrednog zemljišta i to prve i druge klase. Ono po kvalitetu ne samo što je najbolje u Vojvodini već i ovom delu Evrope, a 90 posto je pod sistemima za navodnjavanje. Poseduje i farmu krava i biogasno postrojenje iz koga se dobija struja – naveo je Matijević.

Inače, sredinom avgusta novosadska kompanija “MAT – real Estate” u vlasništvu Petra Matijevića kupila je i zrenjaninsku fabriku “Radijator AD” i to za 414,8 miliona dinara, a u junu i autobusku stanicu ATP Vojvodina.

 

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: