“Kalcedonija” u Kikindi zapošljava nove radnike

NULL

Italijanska kompanija Kalcedonija koja više od dve godine posluje u Kikindi, ima u planu zapošljavanje novih radnika. Uprkos krizi izazvanoj pandemijom zabeležili su dobre rezultate na tržištu, pa se tako stvaraju uslovi i da u narednom periodu posao dobije između 80 i 100 radnika.

Trenutno imamo gotovo 600 zaposlenih radnika ovde u Kikindi. Planiramo da u prvih pet do šest meseci ove godine zaposlimo još između 80 i 100 osoba. Budući da nam je ovo drugi pogon u Srbiji, otvoren nakon subotičkog, jako smo zadovoljni radnicima, koji su vredni i požrtvovani – rekao je Adriano Zoni, direktor „Kalcedonija grupacije“.

U otvaranju novih radnih mesta podršku svim firmama daće i lokalna samouprava.

Dobro tržište, kvalitet robe i kvalitet naših žena koje rade ovde pokazuju da smo vredni i da firme žele da dođu i da ima perspektive da i druge firme dođu kod nas – rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Kikindski pogon „Kalcedonije“ trenutno ima 591 radnika, a glavna delatnost je proizvodnja čarapa i donjeg veša. Društvenu odgovornost su pokazali kada su sašili i donirali oko 6000 maski.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: