Kako do brzog i pouzdanog hostinga u Srbiji?

Osnivač programerske firme My City Hosting priča nam o osnivanju svoje firme o uslugama koje nude iza kojih stoji dugogodišnje poslovanje, pouzdanost i efikasnost.

My City Hosting programerska firma je nastala 2006. godine pokrenuvši svoja 2 internet portala (Vesti.rs i MyCity.rs). Zbog nestabilnih i nepouzdanih hosting provajdera u Srbiji osnivač My City Hosting-a, Predrag Damnjanović odlučuje da zakupi sopstveni dedicated server i pokušava sam da konfiguriše hosting servise. Ta odluka se pokazala kao dobra i tu počinje njihova priča.

Priča se brzo razvija i My City Hosting dobija sve više klijenata i dostiže cifru od 300 sajtova koje hostuje i isto toliko zadovoljnih klijenata čiji sajtovi se brzo učitavaju i nemaju problem sa radom. Šireći delatnost firme dolaze do odluke da sami ponude pouzdane hosting usluge. Vodilja u tom smeru su im bila samo tri uslova: kvalitet ima svoju cenu, kvalitet je uvek ispred kvantiteta i profesionalnost i iskrenost. Još jedna bitna karakteristika ove hosting kompanije je ta što oni sve servere automatski backup-uju svake noći. Klijenti u većini slučajeva nisu ni svesni tog procesa, ali baš taj back up svake noći garantuje da nijedan njihov klijent nikada neće ostati bez svog sajta, svojih podataka u bazi i svojih emailova. Backup kopije se skladište na dve različite geolokacije u Evropi, na sigurnom su mestu, čak i u slučaju prirodnih nepogoda na jednoj od lokacija. Mail serveri su pouzdani i zaštićeni od spama i virusa, svakom sajtu pripada najmanje deset email naloga (po 2GB svaki), kao i 50 email alijasa. Mail serverima se pristupa preko kriptovanog SSL protokola, i emailovi se mogu jednostavno čitati i slati preko standardnih mail klijenata, kao što su Outlook i Thunderbird. 

Od Predraga smo još saznali i to da oni prihvataju da rade posao samo ako procene da mogu profesionalno da ga obave. Svaki posao rade odgovorno, profesionalno i postavljaju cenu koja ima smisla i za kupca ali i za njih. Interni dogovor svih zaposlenih u firmi je da ne idu ispod kvaliteta i da hostuju samo one kojima treba kvalitetan hosting.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: