Jubilarni Novosadski noćni bazar zbog pandemije u manjem obimu

NULL
Novosadski noćni bazar, jubilarni 20 put održan je proteklog vikenda. Ovoga puta mesto okupljanja malih proizvođača bilo je dvorište Doma  Vojske. Zbog pandemije koronavirusa i mera koje su propisane od strane Kriznog štaba, za razliku od prethodnih puta kada je bivalo i po 300 izlagača, ovoga puta bilo ih je 70.
 
Prema rečima organizatorke Marije Radojčić izlagači su, kako bi se ispoštovale propisane bezbednosne mere, podeljeni u dva nivoa, na svakom po njih 35.
 
 
Trenutno pored svog truda i volje ne funkcionišemo normalno i redovno s obzirom na pandemijsku situaciju i mere propisane od strane Kriznog štaba. Smanjili smo maksimalno broj izlagača. Da radimo u redovnom prostoru imali bismo 300 izlagača, ali ovde imamo svega 70. Mi se, ipak, trudimo da male izlagače podstičemo da rade i da imaju mogućnost da prodaju ono što proizvedu, da dođu do krajnjih korisnika. Mnogi su za kupce imali restorane koji u mnogo manjim kapacitetima povlače proizvode – istakla je Radojčić.
 
Malim proizvođačima, kako je rekla Radojčić, izuzetno znače ovakvi događaji zbog direktnog kontakta sa kupcima, a samim tim dolaze i do svoje baze korisnika.
 
 
Nijedan marketing nije dobar kao direktna komunikacija. A ovakav događaj im to omogućava i to za mala ulaganja, a mi ih ispromovišemo na društvenim mrežama. Ono što je još dobro jeste da između sebe komuniciraju, razmene iskustva, jedni druge podstiču i motivišu, a vrlo često se umerežavaju i sarađuju – navela je Radojčić.
 
Mala kućna radionica Sanja handmade bavi se izradom unikatnih heklanih i štrikanih korpica, jastučnica, prekrivača, prostirki, torbi i nesesera. Vlasnica Aleksandra Banjac Vujin kaže da redovno izlaže na ovom Bazaru.
 
 
Samo sam jednom izostala od kada postoji Novosadski noćni bazar. Veoma nam znače ovakvi događaji jer imamo gde da plasiramo svoju robu. Iako imam i svoj sajt, kontakt sa publikom je, ipak, mnogo bolja stvar. Potencijalni kupci mogu da vide robu, upoznaju se sa njom, opipaju je, a to je najvažnije – rekla je Banjac Vujin.
 
PG Miloje Živanović na bazaru je predstavilo svoje My Veggies proizvode. Posetiociu su imali priliku da probaju sušeni paradajz u ulju, pesto od suđenog paradajza, dodatak jelima sa povrćem i sušeni beli luk, odnosno, beli luk u prahu.
 
 
Zaista nam znače ovi događaji, jer, ovo je mesto za promociju, za direktan kontakt sa kupcima. Donosimo svoje proizvode da ih vide i probaju. Ujedno se povezujemo sa drugim proizvođačima. Na ovakvim događajima pronađem porizvođače sirovine koji su mi potrebni za moj gotov proizvod. Mi smo često izlagači na Bazaru, ali i sličnim manifestacijama – navela je Roberta Živanović
 
 
 
 

  

Prijava na newsletter

Pročitajte još: