Hakovana japanska menjačnica kriptovaluta hakovana

JAPANSKA MENJAČNICA ZA KRIPTOVALUTE IZGUBILA 32 MILIONA DOLARA

 Japanska menjačnica za kriptovalute Remixpoint prijavila je da je zbog hakovanja izgubila virutelni novac u vrednosti od 3,5 milijardi jena, ili 32 miliona dolara.

Kompanija Remikspoint sa sedištem u Tokiju koja vodi i kriptomenjačnicu BitPoint kao i poslovanje sa putovanjima, polovnim automobilima i energijom, izvinila se navodeći da su gubici potvrđeni od pre 2 dana. 

Sve transakcije menjačnice su zaustavljene. Kompanija je navela da će rezultati istrage biti objavljeni što je pre moguće.

i dalje se ispituje razlog za nastali gubitak koji uključuje bitkoine ali i druge kriptovalute kao što su etereum i ripl.

Japan je bio relativno otvoren za kriptovalute koje koriste tehnologiju nazvanju blokčejn, uprkos nekim velikim pljačkama. Zemlja je uspostavila sistem izdavanja dozvola da bi nadzirala upotrebu kriptovaluta. Bitkoin je legano sredstvo plaćanja u Japanu od aprila 2017.

Da se podsetimo kriptovaluta je oblik digitalne imovine koja se koristi kao sredstvo razmene koristeći kriptografiju kao način obozbeđivanja sigurnosti transakcija, kontrole stvaranja dodatnih novčanih jedinica i radi potvrde transfera valute.