Izgradnja stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti Jugovićevo u Novom Sadu teče po planu

NULL

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović obišli su zajedno sa v.d direktora Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem, kao i v.d. direktora JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom gradilište na kojem niču nove zgrade za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu. Kako je ocenio gradonačelnik, Jugovićevo će biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored Beograda na vodi to najveće pojedinačno gradilište u državi. Zahvalnost dugujemo predsedniku i Vladi Republike Srbije, kao i resornom ministarstvu i svim nosiocima investicije, izvođačima, neimarima i drugim učesnicima procesa. Biće ovo prelepo naselje gde će živeti oko 10000 ljudi, a mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovoljne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara – rekao je Vučević.

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović naglasila je da svi radovi teku prema planu.

Na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti radi ukupno 1700 radnika, na sedam gradilišta širom Srbije, a važno je što angažovanjem domaćih izvođača pomažemo našim građevinskim kompanijama – zaključila je Mihajlović i dodala da će danas biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo.

Trenutno se u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno, ukupno 145 000 kvadratnih metara, a investicija vredi 8,5 milijardi dinara. Prva faza radova će, prema najavama, biti završena u februaru naredne godine te će najverovatnije već u martu biti predati ključevi za 548 stanova.

 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: