Izgradnja stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti Jugovićevo u Novom Sadu teče po planu

Izgradnja stambenih blokova za pripadnike snaga bezbednosti Jugovićevo u Novom Sadu teče po planu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović obišli su zajedno sa v.d direktora Građevinske direkcije Srbije Mirkom Petrovićem, kao i v.d. direktora JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom gradilište na kojem niču nove zgrade za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu. Kako je ocenio gradonačelnik, Jugovićevo će biti jedan od najlepših delova grada u budućnosti, jer će sem stambenih jedinica, biti izgrađeni i škola i vrtić, kao i atletski centar sa stadionom i dvoranom.

-Svaki put kada dođemo na ovo gradilište, evidentan je napredak na realizaciji te velike investicije. Ono služi na ponos građevinskoj operativi, ne samo Novog Sada, nego i cele Srbije, jer je pored Beograda na vodi to najveće pojedinačno gradilište u državi. Zahvalnost dugujemo predsedniku i Vladi Republike Srbije, kao i resornom ministarstvu i svim nosiocima investicije, izvođačima, neimarima i drugim učesnicima procesa. Biće ovo prelepo naselje gde će živeti oko 10000 ljudi, a mislim da ćemo već početkom sledeće godine videti zadovoljne pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva pravde i svih onih službi koje pripadaju sektoru bezbednosti, kao vlasnike stanova. Dinamika izvođenja radova je zadovoljavajuća, a preko Gradske uprave za investicije i građevinsko zemljište ugovorili smo uređenje saobraćajnica, javne rasvete, vodovoda i kanalizacije, za šest ulica u vrednosti od 330 miliona dinara - rekao je Vučević.

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović naglasila je da svi radovi teku prema planu.

-Na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti radi ukupno 1700 radnika, na sedam gradilišta širom Srbije, a važno je što angažovanjem domaćih izvođača pomažemo našim građevinskim kompanijama – zaključila je Mihajlović i dodala da će danas biti potpisan Ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, čime će i formalno biti započeta realizacija projekta o kojem se decenijama samo govorilo.

Trenutno se u Novom Sadu gradi 1972 stana, odnosno, ukupno 145 000 kvadratnih metara, a investicija vredi 8,5 milijardi dinara. Prva faza radova će, prema najavama, biti završena u februaru naredne godine te će najverovatnije već u martu biti predati ključevi za 548 stanova.