žene preduzetnice

Herbalix sa PMF-ovkama osvojio nagradu na konkursu za najbolju inovacionu ideju u 2019. godini

Konkurs za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju u 2019. godini, pod sloganom "Zauzmi stav, razvijaj ideju", zatvoren je prošlog meseca, a tim nove kompanije “Herbalix”, koji je razvio novu biljnu formulaciju za borbu protiv Helicobacter pylori infekcije, dobio je dva miliona dinara za pokretanje i razvoj svog biznisa.

Ekipu Herbalixa inače čine tri mlade naučnice sa novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta: dr Nataša Simin, dr Ivana Beara I dr Marija Lesjak. One rade na preparatima koji su jedinstvena kombinacija etarskih ulja i lekovitih aromatičnih organiski gajenih biljaka. Novac od nagrade nameravaju da iskoriste za kupovinu potrebnih sirovina.


Takmičenje je realizovano u organizaciji Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, Kancelarije za mlade i Grada Beograda, a ukupan nagradni fond iznosio je 5 miliona dinara. Na konkurs se prijavilo više od 100 timova, a samo su finalisti imali priliku da prođu intenzivnu obuku za pisanje biznis plana i prezentaciju ideje, kao i mentorske konsultacije sa stručnim i uspešnim domaćim preduzetnicima.

Čestitamo našim devojkama i želimo uspeh u budućem radu!