Danas treća rata državne pomoći za auto-prevoznike

NULL

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će danas biti isplaćena treća rata sektorske pomoći za auto-prevoznike. Državna pomoć za auto-prevoznike podrazumeva 600 evra po autobusu, u periodu od pola godine.

Novac će, kako je rekao ministar, dobiti 654 privredna društva sa 6.393 licencirana, registrovana autobusa, koja su stekla uslove za dobijanje ove vrste pomoći od države.

Pored pomoći koja je bila namenjena za sve preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika preduzeća, koja se prijave, a koja je podrazumevala isplatu tri puta po pola minimalne zarade za mart, april i maj mesec, postoje delatnosti koje smo odlučili dodatno da pomognemo i podržimo jer iza sebe imaju zaista težak period za poslovanje. Jedan od tih sektora jeste sektor autobuskih prevoznika koji su od početka pandemije imali sužene uslove za poslovanje zbog ograničenja u kretanju, kako bi se zaštitilo zdravlje ljudi – rekao je ministar finansija.

Sredinom jula, prema rečima inistra, očekuju se isplata pune minimalne zarade za ugostitelje, turističke agencije, licencirane turističke vodiče i pratioce, kao i hotele, odmarališta i rentakar agencije. Oni će dobiti još jednu minimalnu zaradu sredinom avgusta.

Za avgust je planirana isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od po 90.000 dinara neto, za ukupno 777 članova razvrstanih u osam udruženja kojima prošle godine nije isplaćena ova pomoć. Ta se mera odnosi na one koji imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi, odnsono, samostalni stručnjaci u kulturi, samostalni saradnici i samostalni izvođači kulturnih programa.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: