Brnabić: Goldman Saks razmatra ulaganje u Srbiji

NULL

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je Srbija dobila priliku da sarađuje sa jednom od najmoćnijh investicionih banaka na svetu Goldman Saksom i iskoristiće je. Premijekra Srbije u Nujorku je razgovarala i sa predsednikom te kompanije Dejvidom Solomonom.

Kada je Goldman Saks u vašoj zemlji i u vašoj zemlji razvija nešto kao Goldman Saks onda je to potpuno drugačiji nivo respekta i kredibiliteta vaše zemlje – rekla je Brnabić.

Rezultat radne posete SAD-u je najava dolaska tri ili četiri investitora – investiciona fonda u našu zemlju i otvaranje 120 novih radnih mesta.

Pokušali smo da dovedemo Goldman Saks u Srbiju, čini se da smo uspeli za sada, u malom obimu. Oni ne dolaze tek tako, nisu prisutni u regionu, uspeli smo da se dogovorimo da imamo mali zajednički projekat da vide da je sve ono što pričamo tako, a kada otvorite vrata i pokažete sebe to je drugačija perspektiva – rekla je predsednica Vlade.

Brnabić je rekla je da sada ne može da iznese detalje razgovora o projektu o kom su pričali. Dodala je da je na sastanku bilo reči o svemu što se dešavalo u Srbiji, šta je predsednik Vučić kao premijer uradio na polju fiskalne konsolidacije, koliko smo se promenili, kako smo se transformisali ka ekonomiji zasnovanoj na znanju, šta je to šta nudimo.

 

 

 

 

Foto: www.srbija.gov.rs

Prijava na newsletter

Pročitajte još: