Počinje izgradnja Bloka D u Novom Sadu

BLOK D - NOVI STAMBENI BLOK U NOVOM SADU

Počela je izgradnja Bloka D, na trenutno najznačajnijoj novosadskoj saobraćajnici - Bulevaru Evrope.

 

Blok D činiće 6 lamela sa 280 stanova kojima će biti dostupno oko 350 parking mesta u garaži i na dvorišnom parkingu u sklopu kompleksa. Reč je o šest lamela sa 280 stanova, koje su pozicionirani tako da čine stambeni blok u obliku slova D. Biće dostupno oko 350 parking mesta u garaži i na dvorišnom parkingu. Deo garažnog prostora rezervisan je i za motore i bicikle. Novi stambeno-poslovni kompleks ima i 800 kvadratnih metara raspoloživog poslovnog prostora.

LOKACIJA

Zvanično najduži bulevar u Novom Sadu, Bulevar Evrope, trenutno je jedna od najznačajnijih novosadskih saobraćajnica. Izgrađen na nekadašnjoj trasi pruge Novi Sad-Subotica, dobra je veza sa auto-putem, ali i ostalim delovima grada. Prema urbanističkom planu, ovaj bulevar nastaviće se u pravcu Ribarskog ostrva preko koga bi trebalo da nikne novi most koji će spojiti upravo Bulevar Evrope sa Sremskom Kamenicom.

Projektnim planom kompleksa vodilo se računa o ambijentalnom uklapanju u uži i širi urbanistički kontekst Adamovićevog naselja. U neposrednoj blizini kompleksa nalaze se pošta, autobuska stanica, marketi, vrtići, dečije igraonice, restorani, park, kao i dve osnovne škole.

ENERGETSKA EFIKASNOST

Pozicioniranje, orijentacija, oblik i struktura objekta, korišćenje prirodnih resursa (prirodno osvetljenje), dobra spoljna izolacija, upotreba energetski efikasnih i kvalitetnih građevinskih materijala – ovo su principi održive gradnje koji će biti primenjeni pri izgradnji Bloka D. Da su svi stanovi u okviru ovog bloka energetski efikasni garantuje energetski pasoš – sertifikat koji je potvrda odgovornog pristupa za životnu sredinu. Blok D ispunjava zahteve za „B“ energetski razred.

KVALITETNI MATERIJALI

Ono to karakteriše Blok D je upotreba kvalitetnih i prirodnih materijala, kao što su hrastov paket, granitna keramika, furnirana drvena vrata, PVC prozori od sedmokomornih profila i troslojnog stakla. Posebno se ističe plafon visine 270 cm, u odnosu na uobičajenih 260 cm.

Objekat će posedovati i elektro roletne, podesive kalorimetre, električne liftove finskog proizvođača, ali i Blok D Key, mobilnu aplikaciju za praktično upravljanje garažnim vratima namenjena isključivo stanarima kompleksa. Posebn je zanimljivo što će svaka lamela biti u drugoj boji. Tako će lamela 1 biti zelena, lamela 2 žuta, lamela 3 plava, lamela 4 ljubičasta, lamela 5 crvena i lamela 6 bela. 

Balkoni u aluminijumu u boji drveta kao i smaknuti prozori u beloj stolariji s crnim okvirom, čine arhitekturu objekta vizuelno zanimljivom.

Dodatnu notu autentičnosti lamelama u okviru Bloka D daju i boje u enterijeru zajedničkih prostorija (ulaza i hodnika). Osim što utiču na atmosferu u enterijeru i doprinose posebnoj estetici prostora, one boje i raspoloženje. Tako će lamele od 1 do 6 biti u sledećim bojama: zelena, žuta, plava, ljubičasta, crvena i bela.

Izgradnja Bloka D je počela je julu 2019. godine, dok se završetak Lamele 1 očekuje u decembru 2020. godine.

Više informacija možete pronaći na sajtu firme Dijagonala DOO