Bez ublažavanja mera po odluci Kriznog štaba

NULL

Dosadašnje mere, kako je odlučeno na sednici Kriznog štaba, ostaju na snazi, te i dalje da nema otvaranja tržnih centara i kafića.

Na sednici su donete i nove mere koje podrazumevaju da će đaci u manjim grupa moći da dođu u školu, popravljaju ocene i budu ocenjeni, a ulazak u Srbiju biće moguć sa uverenjem o primljene obe doze vakcine.

Na zahtev Ministarstva prosvete učenici će u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, moći da dođu u školu i budu ocenjeni.

Kada je reč o uslovima ulaska u Srbiju odlučeno je da naši državljani i stranci mogu pokazati uverenje o primljenoj vakcini. Prema nezvaničnim navodima u odluci je i da vakcinacija treba da bude obavljena na teritoriji Srbije. Putnici moraju primiti obe doze to jest da su vakcinisani i revakcinisani osim astra zeneke gde je dovoljna jedna doza jer je revakcina nekoliko meseci kasnije.

Svi oni koji budu potpuno vakcinisani sa potvrdom vakcinacije iz Republike Srbije moći će da uđu u Srbiju bez PCR testa i izolacije. Ista je situacija i sa ljudima koji nisu državljani Srbije. Potpuna vakcinacije podrazumeva dve doze Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcine. S obzirom na to da Astrazeneka ima jednu dozu i jednu dozu te vakcine – rekao je pokrajinski sekretar za zdravlje i član Kriznog Štaba Zoran Gojković.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: