Bespovratna podrška za mala poljoprivredna gazdinstva i preduzeća

NULL

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa Svetskom bankom počinje projekat dodele bespovratnih sredstava malim poljoprivrednim gazdinstvima i preduzećima.

Novi vid podrške biće avansno isplaćen poljoprivrednicima koji budu ispunili kriterijume. Maksimalni iznos koji može jedno gazdinstvo da dobije bespovratno je 25 000 evra dok će firme moći da računaju i na 200 000 evra. Za ove namene Ministarstvo poljoprivrede će do kraja godine isplatiti 20 miliona evra i to kroz tri javna poziva do kraja godine.

Gazdinstva će, pored bespovratnih sredstava, imati i kreditnu podršku uz minimalno sopstveno učešće. Na ovaj način biće postignut i dodatni vid kontrole jer će sredstva biti dostupna samo za one čija ideja ima perspektivu u daljem razvoju što će procenjivati u resornom Ministarstvu ali i u bankama koje će odobravati kredite.

Sve informacije o tri javna poziva, dokumentaciji, kao i spisak poslovnih banaka i konsultantskih kuća za vas je pripremilo Vizija računovodstvo i možete ih pogledati OVDE

Prijava na newsletter

Pročitajte još: