BC Partners postao vlasnik većinskog udela United Group

United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Međunarodna investiciona kompanija BC Partners postala je vlasnik većinskog udela United Grupe investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja. KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udeo.

United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Osnovana je u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu. Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbeđuje da ostane lider na tržištu. Tokom proteklih 18 godina, proširila je svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1.8 miliona domova.

“United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope”, izjavio je Nikos Statopulos, partner u BC Partners.

Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.

Izvor: BIF

Prijava na newsletter

Pročitajte još: