47. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE od 24. do 27. aprila na Beogradskom sajmu

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove delatnosti u regionu cele jugoistočne Evrope.

 

Sajam građevinarstva u Beogradu je postao najznačajniji specijalizovani sajam iz ove delatnosti u regionu cele jugoistočne Evrope.

Građevinski sektor značajan je deo srpske privrede koji zapošljava veliki broj radnika angažovanih na projektima od nacionalnog i međunarodnog značaja, te je jasno da građevinska industrija predstavlja vitalni multiplikator rasta celokupne privrede.

Konačno, povećana potražnja za nekretninama podržava i kretanja u građevinarstvu. Ulaganje u putnu infrastrukturu reflektuje se kroz stvaranje poslovnog ambijenta u zemlji i privlačenje novih investitora, a samim tim i direktno utiče na građevinsku industriju u Srbiji i potrebu za građevinskom mehanizacijom. Kako su u planu projekti u novogradnji, stambeni i nestambeni, industrijske zgrade, poslovne zgrade i hoteli, tako je u proleće tradicionalno vreme za najveću specijalizovanu manifestacije u ovom delu

Evrope, koja će ugostiti sve relevantne domaće proizvođače i brojne strane izlagače. Koncept Sajma građevinarstva i ove godine je da okupi najuspešnije predstavnike iz svih oblasti građevinske delatnosti.

Dobro organizovanom koncepcijskom podelom po halama i na otvorenom prostoru predstaviće se kompanije iz svih oblasti ove grane privrede: od građevinske mehanizacije, preko izolacije i boja, alata, proizvoda za klimatizaciju i grejanje, materijala za zidanje, sanitarne opreme, IT tehnologija, stolarije, panela, profila, do konstrukcija.

Organizovani nastup izlagača iz inostranstva doprinosi uspostavljanju brojnih poslovnih kontakata i saradnje. Na ovogodišnjem sajmu biće predstavljene nacionalne izložbe Austrije, Crne Gore, Češke Republike, Holandije, Indije, Kine, Republike Srpske i Turske.

Pojedinačno će se nastupiti izlagači iz preko 20 zemalja.

Posetioci će moći da vide praktičnu primenu i domete digitalizacije, IT tehnologije i projektovanja i održavanja, zahvaljujući kontinuiranom radu stručnjaka i izlagača na inovacijama i povećanju produktivnosti.
Što se Biznis segmenta tiče, organizator manifestacije već dugi niz godina obezbeđuje neposredne međusobne kontakte zainteresovanih izlagača, kao i poslovnu komunikaciju izlagača i posetilaca. Registracija na B2B portal seebbe-buildingtradefair.talkb2b.net obezbeđuje poslovnom posetiocu besplatan ulazak na Sajam i mogućnost da pregleda poslovne profile izlagača i sa njima zakaže sastanke.

Kao i prethodnih godina Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Republike Srbije je pokrovitelj manifestacije.

Partner manifestacije, udruženje Kamena Kolonija – Stone Studio Association, održaće 13. Međunarodni sajam kamena i prateće industrije STONEEXPO SERBIA, u okviru međunarodnog sajma građevinarstva.
Sajam građevinarstva kao pre svega stručni sajam, definisan poslovnim posetama, obogaćen seminarima i predavanjima koji su u funkciji dugoročnih efekata na razvijanje modernih tehnologija, podstiče postizanje boljih rezultata poput poboljšanja efikasnosti i ukazuje na mogućnosti smanjenja troškova u građevinskoj industriji.

Što je najbitnije i sve aktuelnije kao tema prilikom okupljanja struke su tendencija i napori da se razviju inovativna rešenja, kao i materijali za smanjenje otpada i za poboljšanje kvaliteta životne sredine. Ekološki materijali, izvori obnovljive energije i zgrade dizajnirane u harmoniji sa prirodnim okruženjem, sve su interesantniji za struku i posetioce ovakvih manifestacija.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: