Izašao je novi broj magazina Biznis Vesti

Izašao je novi broj magazina Biznis Vesti

Proglašenje pandemije izazvane virusom COVID-19 uzdrmalo je svet i poremetilo normalno funkcionisanje društvenih procesa. Nakon globalne pandemije, svet je potom uzdrmao početak ruske invazije na Ukrajinu koji je predstavljao niz izazova za mnoge kompanije koje se iz dana u dan bore da obuzdaju posledice rata. Međutim, prema istraživanju nezavisne konsultantske kuće Horvat, koje je sprovedeno u 18 zemalja širom sveta, gubitak ruskog tržišta za 70% kompanija nema značajniji uticaj na prihode kompanija u 2022. godini. U broju koji je pred vama, čitaćete intervju sa ministrom finansija Republike Srbije, gospodinom Sinišom Malim. Razgovarali smo o svim važnim i aktuelnim temama u našoj zemlji.

NOVO izdanje magazina Biznis Vesti prelistajte klikom na LINK.

Iako su krize i inflatorni udari obeležili prethodne dve godine, tekuću godinu za Srbiju je obeležio početak primene elektronskih faktura, ali i česte promene u vezi sa njihovom primenom. O ovoj temi razgovarali smo sa gospodinom Brankom Petrovićem, direktorom Vizije Računovodstva, koji je u intervjuu otkrio zašto su elektronske fakture za računovođe veći izazov od rata i inflacije. Razgovarali smo i sa Draganom Đermanović, savetnicom za rast i razvoj lidera, menadžera, preduzetnika i kompanija, zatim Jadrankom Beljan-Balaban, jednom od organizatora Međunarodnog festivala vina u Novom Sadu, i Andreom Stjepić, projekt menadžerkom Razvojne agencije Bačka.

U letnjem broju magazina bavili smo se i digitalnom transformacijom domaće industrije koja je ključna za razvoj i rast naših kompanija, kao i njihov opstanak na tržištu. Takođe, čitaćete o tome kako krizu možete pretvoriti u novu šansu, zatim na koji način e-commerc odoleva kriznom vremenu, ali i koliko je praćenje trendova važan uslov opstanka na tržištu.

Pripremili smo za Vas zanimljivu i inspirativnu priču porodice Aćimović koja je nadomak Apatina napravila pravi raj za ljubitelje prirode, kao i Branka Popovića iz Sombora, koji iako ima svega 30 godina, već pet godina unazad je uspešan preduzetnik i vlasnik Ravangrad pivare.

Pred vama je sasvim sigurno još jedan broj pun kvalitetnog sadržaja i verujemo da ćete uživati u čitanju.

Pozivamo vas i da nas zapratite i na društvenim mrežama gde svakodnevno možete pratiti aktuelnosti iz biznis sektora u našoj zemlji.

Facebook Instagram Linkedin Twitter

Pretplatite se putem email-a info@biznisvesti.rs i magazin je na vašoj adresi!