2020. godina je godina prosperiteta Vojvodine

NULL

U Skupštini AP Vojvodine održana je konferenciji Vojvodina 2020, u organizaciji kompanije Color Media Communications i magazina The Economist. Ova konferencija je prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini.

Na konferenciji su se okupili čelni ljudi Vlade Vojvodine, ambasadori, ekonomisti i vodeći privrednici, koji su kroz stručne panele pokušali da odgovore na važna pitanja koja se tiču upravo Vojvodine, pa i da pokrenu mišljenja u smeru rešenja i dijaloga.

Konferenciju je otvorio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, a pozdravni govor održao je i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Ova konferencija je naša zajednička inicijativa jer želimo da Vojvodina bude u centru pažnje. Cilj nam je da na početku godine predstavimo naše potencijale, potencijale svih lokalnih samouprava, investitora i nevladinog sektora, kako bi važne stvari koje život znače za Vojvodinu bile u prvom planu. Želimo da posle donošenja Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je inicirala Pokrajinska vlada, proverimo njenu realizaciju i podsetimo na njene ciljeve, kao i da pažnju javnosti usmerimo na ovu oblast. Ove godine nastavićemo i sa rekonstrukcijom zdravstvenog sistema. Pripremamo rekonstrukciju bolnica u Somboru, Senti, Kovinu, Poliklinike u Novom Sadu, izgradnju Kamenice 3, a sledeće nedelje pustićemo u sistem dva nova linearna akceleratora u okviru Instituta u Sremskoj Kamenici – rekao je Mirović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor naveo je da je veoma važno ovakvo okupljanje na početku godine kako bismo se suočili sa svim problemima u društvu i razgovarali o perspektivama.

S obzirom na to da imamo sve pozitivne tokove i ekonomske parametre, očekujem da će 2020. biti godina prosperiteta. Očekuju nas veliki infrastrukturni projekti, kao i značajni iskoraci u sferi turizma – rekao je Pastor.

Predsednik kompanije Media Communications Robert Čoban istakao je da je cilj konferencije da se okupe predstavnici Pokrajinske vlade, ekonomisti, privrednici i ambasadori i da kroz stručne panele i dijalog odgovore na važna pitanja koja se tiču Vojvodine.

Ovo je prilika da jedni od drugih učimo, da razgovaramo o svim temama s akcentom na zdravstvu, privredi i zaštiti životne sredine – rekao je Čoban.

Konferenciji su prisustvovali i ambasadori Španije, Portugalije, Češke, Rumunije i predstavnici Ambasade Slovenije.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: